الأربعاء، 10 يونيو، 2015

اللازنيا الكاذبة أ/ همسة الزهر

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

كل سنة وانتم طيبين ياهمساوية رمضان على الابواب
اللهم بلغنا رمضان وبارلك لنا فيه

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

جربتى تعملى الكريب او الكانيولونى صنية قبل كدة طيب اتفضلى معايا

دى صورة لصنية الكريب باللحمة المفرومة وصوص الباشميل او اللازانيا الكذابة

تنفع ليوم من ايام الشهر الكريم على سفرتك

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

عشان نعمل الكرب نجهزالاتى

{1}كوبايتين دقيق

{2}كوباية وربع لبن

{3} كوباية الا ربع ماية

{4}3 بيضات وزرة ملح وفلفل اسود


نحط كل المقادير على بعضها ونضربها فى الخلاط



ونجهز صنية تيفال اوعادية اللى هنعمل فيها وحدات الكريب وتكون مناسبة لمقاس الصنية اللى هتعملى فيها اللازانيا

عشان متلزقش منك تحطى نقطة زيت فى الصنية واول ماتسخن تصبى فيها كبشة مليانة من عجين الكريب وتساويه فى الصنية ومجرد

ماتشمع وتمسك نفسها طلعيها ومتقلبيهاش وترصيهم على على كيس بلاستك عشان متلزقش

منك والكمية دى بتعمل 5 او 6 كريبات بحجم صنية متوسطة و11 كريب من الحجم الصغير لو هتعمليه كانيولونى


ونجهز اللحمة المفرومة

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

نبشر البصلة ونقلبها فى الحلة وننزل عليها باللحمة المفرومة ونضيف الفلفل الاسود ونغطى عليها ربع ساعة ونضيف الملح ونزلها ونجهز الباشميل

ونجهز الصنية وندهنها شوية باشميل

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

ونفرد فيها واحدة كريب ونحط عيها شوية باشميل ولحمة مفرومة

انا عن نفسى مابضيفش صلصة دى حسب رغبتك لو حبيتى تضيفيها

انا لااحب الصلصة مع الباشميل بحسها تقيلة

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي


لحد مانخلص الكمية هما طلعو 5 كريبات وانا عملتهم فى صنية وبين كل واحدة باشميل وعليه

لحمة مفرومة لحد ماخلصت الكمية

وتدخل الفرن


اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

وصورة جانبية عشان تشوفو الطبقات والباشميل


اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

وتستوى وتتحمر وشها وتخرج بالشكل دة

اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

طعمها روعة ولذيذة وخفيفة واقتصادية كمان


اضغط على الصورة لرؤيتها بالحجم الطبيعي

كدة انا خلصت اى سؤال انا تحت امركم
























لمتابعة كل جديد في مطبخ همس من هنا

 http://www.hmselklob.com/vb/forumdisplay.php?f=10

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق